אסור לשאול שאלות - An Overview

אנחנו כאן בשבילך! לכל עובדת ועובד יש זכויות לפי חוק. פגעו בזכויות שלך?

אם כך, מה בעצם מותר לשאול. נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה ממליצה למעסיקים, למנהלי משאבי אנוש, מנהלי גיוס וכד', לשאול שאלות הקשורות בצורה ישירה להיבטים המקצועיים של המשרה הנדרשת.

ישנם רק מקרים קיצוניים בהן הדבר מותר (לדוגמה במידה ובמסגרת העבודה נחשפים לחומרים מסוכנים עבור אישה בהריון), אך החוק שומר במידה רבה על זכויות נשים בהיריון בשוק העבודה והדבר אינו מוגבל לראיון העבודה בלבד.

אם השאלה הקודמת הייתה מכוונת לנשים מועמדות לעבודה, שאלה זו במרבית המקרים מכוונת דווקא למועמדים גברים בעלי רקע צבאי. אומנם מעסיקים יכולים לטעון כי פגיעה ברציות ואי זמינות עובדים יכולה לגרור בעיות כמו עמידה בלוחות זמנים וקיום של משמרות, אך אין בסיבות אלו מכדי להפחית בחשיבותה של פעילות המילואים והחוק מגן (לפחות בעקרון) על אנשי המילואים.

 בין השאלות הלא לגיטימיות נתקלנו ב- "שוקל/ת להביא ילדים בקרוב?", "באיזה חודש את?", "כמה ילדים יש לך?", "יש לך סידור לילדים בשעות היום?", "איך תסתדרו עם הילדים?", "מה תעשה/י כשהילדים יהיו חולים?", "את/ה לא מתכנן/ת להרחיב את המשפחה בקרוב?". 

 שאלות בנושאים אלה עשויות לעלות במהלך הריאיון בווריאציות שונות – "האם נזקקת לטיפול רפואי?", "את/ה בריא/ה?", "היית באשפוז פסיכיאטרי?" ו-"סבלת בעבר ממחלת נפש?". 

זכויות בפשיטת רגלחברה בע"מיחסי עבודה בעל מניותמעמד העובדים בפירוקעורך דין חברותפירוק חברה

שלומות עיצוב נדל''ן אימפקט לכל הפרויקטים רכישת מינוי גלובס שאלות ותשובות שירות למנויים נגישות הגדרות לוח גלובס יצירת קשר פרסמו אצלנו תנאי שימוש מדיניות פרטיות הנקראות ביותר

המועמד יכול גם להפגין אסרטיביות, לומר שהוא לא מעוניין להתייחס לחייו הפרטיים והאישיים, ולהדגיש בפני המראיין כי השיקולים של אי קבלה או קבלה לעבודה צריכים להיות עניינים ולא להיות קשורים למשפחה, הריון או גיל.

את כל המידע הזה ועוד הרבה יותר, ניתן ללמוד בשאלות נכונות בראיון עבודה. אף מדריך לא יספק רשמה מושלמת של שאלות למראיין בראיון עבודה מפני שהמראיין נדרש לבדוק התאמה לאקלים הארגוני ולדרישות הייחודיות של הארגון מבחינה מקצועית – וביחד עם זאת, בהחלט ניתן לייצר ולהמליץ על כיוונים שיולידו תשובות ברורות ואופטימאליות לשאלה הנצחית של מראיינים בארגונים ומקומות עבודה: מה לשאול בראיון עבודה?

ככלל, אסור למעסיק לשאול מועמד שאלות על מצבו הרפואי, הפיזי או הנפשי, כל עוד אינן רלוונטיות לתפקיד המוצע. שאלות אלה לא לגיטימיות, ועלולות להוות פגיעה בפרטיות המועמד. יתרה מכך, התייחסות לא רלוונטית למצב הרפואי של מועמדים לעבודה עשויה לרמז על הפליה בין דורשי עבודה, בניגוד לחוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות.

נעבור על שאלות כלליות שכדאי לשאול בראיון עבודה, ואנחנו ממליצים לכל מראיין מקצועי להתאים את השאלות לארגון get more info ולסוג המשרה שעל הפרק, להפחית שאלות שפחות משרתות את הארגון ולהוסיף שאלות טכניות שיעזרו לאתר את המרואיין לו הניסיון והידע המתאימים לאיוש המשרה. 

ג. מיצוב בארגון - חשוב מאד לברר לעומק מה מעמדה של היחידה הזו בארגון ובאגף הרלוונטי, כיצד היא נתפסת, האם היא מרכזית, מה הנתח שלה בהכנסות, מה מידת ההשקעה הצפויה בה וכו', אחרת לא תוכלו להעריך את כוחה כמקפצת קריירה בתוך הארגון ומחוצה לו.

רק מעטים מהמועמדים לעבודה ומהמעסיקים שעורכים את ראיונות העבודה עמם, מודעים לחוקי העבודה ולזכויותיהם במהלך הריאיון.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “אסור לשאול שאלות - An Overview”

Leave a Reply

Gravatar